initiatiefnemers

We zijn al meer dan 100 jaar actief op het gebied van energie. De wortels van Eneco gaan terug tot de 19e eeuw. In die tijd werd er voor het eerst op ‘grote’ schaal gas en elektriciteit geproduceerd en werden er lokale energiebedrijven opgericht. Deze lokale energiebedrijven werden in de 20e eeuw steeds groter en fuseerden. Na een historie van samenwerking en fusies van de gemeentelijke nutsbedrijven Rotterdam, Den Haag en Dordrecht ontstond in 1995 het huidige Eneco. In 2021 is Eneco een sterk, geïntegreerd, zelfstandig en groeiend energiebedrijf, actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor van Eneco is gevestigd in Rotterdam.

We hebben de aarde niet geërfd van onze ouders, maar we hebben haar in bruikleen gekregen van onze kinderen. Wij van renewable factory hebben de energie te bouwen aan een gezonde en duurzame toekomst voor iedereen. Dit doen we door samen te werken én te delen. Ons team van ervaren specialisten werkt met een professionele no-nonsense benadering aan de omschakeling naar een wereld waarin hernieuwbare energie de norm is.

renewable factory is een specialist in ontwikkeling, realisatie en exploitatie van energieparken met gebruik van wind en zon. Wij hebben een heldere visie op duurzame energie en de uitdagingen die daarbij horen. Daarom willen wij ons deel bijdragen aan de omschakeling naar een wereld waarin hernieuwbare energie de norm is.

Ons bedrijf is opgericht in 2010 en telt inmiddels 12 specialisten. De oprichters hebben sinds eind jaren negentig brede ervaring opgedaan met duurzame energieprojecten. Ieder komend vanuit een eigen achtergrond, variërend van de projectontwikkeling van on- en offshore windprojecten tot de financiering, bouw en exploitatie van energieparken. renewable factory is gecommitteerd voor de lange termijn om met eigen opwek van duurzame energie een substantiële bijdrage te leveren aan de vergroening van onze energievoorziening.

Contact

Uw reactie is ons veel waard. Neemt u contact op via onderstaande contactgegevens en wij zullen ons uiterste best doen om u op de kortst mogelijke termijn te antwoorden.

  • Windpark Oude Maas
  • 085-1307230
  • Postadres: Opaalstraat 1, 2872 ZR Schoonhoven
Windpark Oude Maas - renewable factory

Samen bouwen aan een duurzaam Hoeksche Waard.