De initiatiefnemers van Windpark Oude Maas

Eneco
Eneco is actief in de energiesector en staat midden in de samenleving. Onze wortels gaan terug tot in de 19de eeuw. Als eerste grote energiebedrijf ging Eneco in 2007 al voor een duurzame koers en die varen we nog steeds. Zo is Eneco uitgegroeid tot leider in de energietransitie, zowel in België als in Nederland. We zijn een van de grootste investeerders in duurzame energie. We werken samen met miljoenen consumenten en vele bedrijven. We brengen de energietransitie in de praktijk, met slimme, duurzame en betaalbare producten en diensten.

Renewable Factory
Het team van Renewable Factory timmert al jaren aan de weg als ontwikkelaar van zonne- en windprojecten in Nederland en Marokko. Renewable Factory realiseerde de afgelopen jaren 17,5MW aan windparken in Nederland. Op dit moment zit 47 MW in de bouwfase, is 48 MW vergund en is er circa 800 MW aan windenergie in ontwikkeling, naast 100 MW aan zonneparken.

  • MW staat voor Megawatt, een maat voor het vermogen van energiebronnen. De windmolens die op dit moment op land worden gebouwd hebben een vermogen van 3 tot 7,5 MW.